| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE 'Betaalbare Kunst'

vrijdag 22 november tot en met zondag 22 december 2013


De opening van de expositie vond plaats op zondag 24 november 2013 om 16.00.
FRANS BEELEN  BAROKKE SIERADEN


Frans Beelen (1946) maakt opvallende, speelse, kleurrijke sieraden. Zij toont op deze expositie haar ringen en broches. Zij combineert textiel met allerlei vindmateriaal zoals kralen, veren, mineralen (gepolijst en ruw), schelpen enz. Het textiel geeft een gewaarwording van een behaaglijk kledingstuk. De ringen zijn geschikt voor iedereen, ook voor mensen die vanwege artrose of allergie geen andere sieraden kunnen dragen. De broches vormen een perfecte combinatie met de kleding van de draagster. Beelens feilloze gevoel voor kleurencombinaties komt in ieder uniek sieraad duidelijk naar voren. Haar draagbare kunst is grillig, maar uitgewogen van vorm en tot in de puntjes uitgewerkt.

www.fransbeelen.nl

MARK CROES  OBJECTEN


Mark Croes (1943) ontwerpt als binnenhuisarchitect veel interieurs op cruiseschepen, hotels, cafés, casino’s winkels en nachtclubs. Bovendien staat hij bekend als ontwerper van lampen, klokken en sieraden. Uit passie voor kunst en architectuur komen vormen tot leven, zoals zijn lampen op deze tentoonstelling, door een verrassende combinatie van kleur en materiaal, unieke vormen die behalve als kunstwerk ook een functionele functie in een ruimte hebben.

www.designbymark-c.com

TOOS VAN DISHOECK  TASSEN


Als je Toos van Dishoeck vraagt hoe zij tot het maken van tassen gekomen is, zegt zij altijd dat het een compleet uit de hand gelopen hobby is. Sinds een aantal jaren maakt zij exclusieve tassen van duurzame materialen zoals vijverfolie, afdekfolie, brandslang, vrachtwagen- binnenband en asfaltfolie – altijd in combinatie met echt, maar vaak bijzonder leer. Alle tassen zijn uniek, zij maakt er altijd maar één van. Toch zijn zij door haar eigen bijzondere stijl heel herkenbaar als een ‘ToosTassen-tas’.

www.toostassen.nl

ANNEKE DE ROND  ZILVEREN SIERADEN


Na haar beroepsopleiding van goudsmid en aansluitend de extra opleiding voor zilversmid is Anneke de Rond  al vele jaren zelfstandig werkzaam als ontwerper en maker van sieraden en objecten, vaak in zilver en brons. Zij gebruikt echter ook graag onconventionele materialen. Organische vormen spreken haar zeer aan en vaak ontstaan deze vormen dan ook terwijl zij eraan werkt. Vele jaren heeft zij relatiegeschenken voor de Koninklijke Begeer ontworpen en gemaakt, nu heeft zij de vrijheid om onafhankelijk te werken. Het is voor haar ook fijn om kennis en technieken door te geven aan anderen.

www.kunstinzilver.nl

HERMAN SCHOUWENBURG  SCHILDERIJEN


Herman Schouwenburg (Rotterdam) schildert met inkt, acrylverf en houtskool op houten plankjes. Daarbij laat hij zich inspireren door de beelden die ongevraagd op hem afkomen, zoals uit folders, kranten en tijdschriften, of via televisie en internet. Hij gebruikt in zijn werk teksten, die hij leest in kranten en tijdschriften, verhalen en gedichten, of die hij oppikt van liedjes en opvangt van gesprekken op straat of in de trein. Al die beelden en teksten leveren een schat aan afwisselende en kleurrijke kleine plankjes op (15 bij 20 cm.) waarop hij desondanks veel ideeën kwijt kan.

www.flickr.com/photos/hermanschildert

TEUN VAN VEEN  BRONZEN


De drijfveer van Teun van Veen (1944), eigenlijk leraar Engelse taal en Letterkunde, is scheppend bezig zijn. Dat komt tot uiting in zijn bronzen beelden, die op de tentoonstelling te zien zijn. Behalve het schrijven van diverse boeken en leesmethodes Engels, heeft hij in binnen- en buitenland reeds vele exposities gehad, eerst als kunstschilder en vanaf 1999 als beeldhouwer. Omdat hij niet met kunst in zijn levensonderhoud hoeft te voorzien kan hij zijn beelden bijna tegen kostprijs aanbieden aan mensen die er blij van worden.

www.bronsinbeeld.nl

JULIETTE VAN DE WALLE  SCHILDERIJEN EN OBJECTEN

Na afronding van de opleiding Plastische Kunsten en Decor- en Standbouw in Antwerpen en aan de Kunstacademie te Rotterdam, is Juliette van de Walle (Sas van Gent 1971) werkzaam als docent beeldende kunst en geeft zij workshops voor verschillende organisaties. Tijdens de tentoonstelling laat zij beelden en 3D schilderijen zien. Haar materiaal-inspiratie haalt zij uit speelgoed. Door wat weg te laten of iets toe te voegen werkt zij naar een visuele gedachte toe, tot de essentie overblijft. Met haar werk wil zij bevreemding, beweging, evenwicht, filosofie en speelsheid hand in hand laten gaan. Het werk is grappig, luchtig, vrolijk en speels. Hiermee probeert zij dan ook een glimlach bij de toeschouwer te ontlokken.

www.artolive.nl/kunst/175-juliette-van-de-walle

WIL ZEEMAN - CROON  SCHILDERIJEN

Wil Zeeman-Croon (Amsterdam 1946) heeft na jarenlang gewerkt te hebben in de damesmodebranche haar interesse in tekenen en schilderen tot ontwikkeling gebracht door bij verschillende kunstenaars gedurende vele jaren schilderlessen te gaan volgen. De voornamelijk realistische schilderijen, die zij op de tentoonstelling laat zien, zijn geschilderd met olieverf op doek. De thema’s, die zij schildert, komen uit de natuur, bloemen, mensen en stillevens.