| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 11 april tot en met maandag 18 mei 2014


De tentoonstelling werd geopend op zondag 13 april 2014 om 16.00 uur met een inleiding door Ron Frederiks, dichter.

RON LINTHOUDT  OLIEVERFSCHILDERIJEN

Ron Linthoudt (Haarlem 1962) is al van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Na een abstracte periode in de jaren ’90, waarbij hij met acrylverf werkte, lukte het hem maar niet om zijn gevoel over te brengen op het doek. Na overgestapt te zijn op olieverf kon hij uiteindelijk zijn artistieke inspiraties tot zijn tevredenheid kwijt, temeer daar hij meende dat olieverf meer mogelijkheden bood. Achteraf bleek hij bovendien toch meer een realistische schilder te zijn, wat blijkt uit zijn huidige werk, dat hier tentoongesteld wordt.

Als autodidactische kunstenaar is hij in 2004 terecht gekomen bij Galerie “Huis ter Hart” in Halfweg. Daar volgt hij tot op de dag van vandaag zijn schilderlessen.

Zijn inspiratie vindt hij in van alles, bezoeken van musea, kerken en gebouwen in binnen- en buitenland. Maar ook alledaagse dingen zijn een bron van inspiratie, zoals verstilde objecten, etenswaren, potten, glas, schelpen enz. Zijn inspiratie is onuitputtelijk.
JOEP BACKHUIJS  BEELDEN EN OBJECTEN

Beeldend kunstenaar Joep Backhuijs (1946) genoot zijn opleiding aan de Rietveld Academie te Amsterdam. Als beeldhouwer beoefende hij verschillende stijlen waarin het figuratieve thema lange tijd de boventoon voerde. Mens en paard waren toen zijn belangrijkste inspiratiebronnen. Geleidelijk werd zijn vormgeving abstracter. Het figuratieve element maakte plaats voor het geometrische dat met speelse vindingrijkheid in zijn plastieken wordt toegepast. De materialen waarin de kunstenaar zijn werken uitvoert, zijn lindehout, brons en roestig ijzer.

Na vele jaren van experimenteren met verschillende stijlen (met name onder invloed van Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld) kwam hij tot vierkanten, driehoeken en cirkels die in elkaar verstrengeld of aan elkaar gekoppeld een driedimensionale eenheid vormen. Ieder plastiek toont een spel van lijnen, vlakken en volumes. In de buitenruimte bieden zij in het wisselende zonlicht verrassende effecten van schaduwwerking.

In deze expositie worden alleen  figuratieve werken (mens en paard) getoond.