| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE "Impressionisme en de geheimen van hout"

Vrijdag 7 april t/m zondag 14 mei 2017 (inclusief maandag 17 april, 2e Paasdag)


Tentoonstelling met impressionistische schilderijen van José van Gool en de, vol geheimen, houten sculpturen van Vladimir Bakun.

De expositie werd geopend op zondag 9 april 2017 en ingeleid door Conny Braam, schrijfster uit IJmuiden en echtgenote van Vladimir Bakun.
JOSÉ VAN GOOL SCHILDERIJEN

José van Gool (Baarle Hertog, België, 1945) schildert het leven. De menselijke natuur heeft haar altijd al geïntrigeerd en met hartstocht vervuld: de manier waarop mensen bewegen, hoe ze op elkaar reageren en hoe ze passen binnen hun eigen omgeving of in openbare ruimtes. Mensen zijn voor haar dus de belangrijkste inspiratiebronnen, waarbij zij ons door kleurgebruik deelgenoot maakt van de emoties in haar personages. Met krachtige streken geeft zij weer hoe de figuren zich voelen en wie ze zijn. Daarbij laat ze voor de kijker genoeg ruimte over voor een eigen interpretatie. Er is weinig te merken van inmenging van buitenaf in de compositie; in tegendeel, ze houden zich op in op zichzelf staande werelden. Ook de omgeving speelt daarbij een belangrijke rol.

Vanaf 1991 heeft José van Gool aan vele solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland deelgenomen. Twintig jaar geleden exposeerde José ook met veel succes in Galerie Kunst 2001.

IMG_1315_vanGool_1
IMG_0983_vanGool_2
IMG_3629_vanGool_3
IMG_1196_vanGool_4

VLADIMIR BAKUN HOUTEN SCULPTUREN

Vladimir Bakun (1965) werd geboren in Zuid-Siberië. Zijn eerste beelden werden bepaald door de uitgestrekte Siberische wouden vol dennen, ceders, lariksen en berken. In de houthakkers kampen speelde hij tussen de hoge stapels gekapte bomen en deed er zijn liefde voor hout op. In de werkplaats van zijn vader, afstammeling van een oud meubelmakersgeslacht, maakte hij kennis met de techniek van het verfijnde Russische houtsnijwerk. Vervolgstudies leidden tot het starten van een interieurbouwbedrijf in de Siberische stad Myski. In 1993 vertrok Vladimir naar IJmuiden. Ook daar bleef hij op zoek naar hout . Hij verzamelde restanten van planken, wrakhout en stronken afgebroken boomtakken, waarin hij de innerlijke schoonheid trachtte te ontdekken. Hij ontwikkelde een speciale en unieke techniek, waarin hij de verborgen kern van het hout, vol nerven, kwasten, vezels en groeilagen weet bloot te leggen en daarmee het hart van het hout toont. Vladimir Bakuns houtobjecten zijn het resultaat van een lange zoektocht naar de diepliggende geheimen van hout, begonnen in Siberië, gevonden in IJmuiden.

Bakun_MG_5108
Bakun_MG_5448
Bakun_MG_5481
Bakun_MG_5497