| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 19 mei t/m zondag 25 juni 2017 (inclusief BEIDE PINKSTERDAGEN, 4 EN 5 JUNI)


Tentoonstelling met schilderijen over mensen en emoties van Chantal van Houten en de 'Boom Boom' ready-to-wear zomercollectie 2017 van ontwerper Elvis Aigbedion.

De tentoonstelling werd geopend op zaterdag 20 mei door Amma Asante, voormalig kamerlid van de PvdA en dorpsgenote. Aansluitend presenteerde Elvis zijn zomercollectie 2017 op de catwalk in de grote zaal van het Dorpshuis.
CHANTAL VAN HOUTEN SCHILDERIJEN

Chantal van Houten (Alphen a/d Rijn 1979) werkte nadat ze in 2005 de Academie voor Media en Kunst in Amsterdam had afgerond eerst een aantal jaren als grafisch ontwerper. Vervolgens richtte zij haar aandacht op het maken van schilderijen, waarbij de mens en zijn omgeving haar grootste inspiratiebron wordt. Met haar werk wil ze in eerste instantie de kijker verschillende emoties laten ervaren. Vaak hebben de figuren in haar schilderijen weinig of geen expressie in hun gezicht, juist omdat de emotie erachter ligt en het om ervaren en herkennen gaat. Het beeld dat wordt geschetst leidt tot verbeelding en geeft een nieuwe suggestie, gevolgd door nieuw inzicht, en komt tot leven voor degene die het beeld bekijkt.

Tussen 2014 en 2017 exposeerde Chantal op kunstbeurzen en galerieën in binnen- en buitenland, zoals New York en New Delhi, in Berlijn en Amsterdam. Ook verschijnen er vele publicaties over haar werk in kranten en tijdschriften, en zowel de binnenlandse als buitenlandse pers toont zich zeer geïnteresseerd in haar schilderkunst.

 

Harlequin
king
Pink girl

ELVIS AIGBEDION AFRIKAANSE MODEONTWERPEN


Mode-ontwerper Elvis Aigbedion, afkomstig uit Benin City, Nigeria, introduceert zijn “Boom Boom” zomercollectie 2017, zijn eerste ready-to-wear collectie. De ontwerpen worden gemaakt van speciale stoffen van Ghana Woodin. Hij weet maar al te goed hoe je kunt spelen met Afrikaanse stoffen en in deze tentoonstelling en modeshow wil hij laten zien dat zijn ontwerpen draagbaar zijn voor iedereen. Met medewerking van Doets Textielveredeling toont hij hoe met Afrikaanse prints en plissé applicaties mooie designs kunnen ontstaan. De kenmerken van zijn designs zijn fris, opvallend, kleurrijk en sprankelend. Er worden ook ontwerpen getoond uit vorige collecties. De kleding zal tijdens de tentoonstelling ook te koop zijn.

Elvis Aigbedion werkt in Amsterdam en omgeving en wordt regelmatig betrokken bij grote projecten in de mode-industrie. Hij participeerde o.a. in de Salonè della Moda in de Delftste Poort en in de Excellent Beurs in Ahoy Rotterdam. Hij creëerde prachtige ontwerpen met Vlisco stoffen voor de Miss Afrika Nederland verkiezing 2016 en werd als een van de ontwerpers gevraagd voor de modeshow van de Award of The Voice News Magazine (een Afrikaans tijdschrift) in 2015 en 2016.

 

 

ElvisPortret
ElvisB2
ElvisB3
ElvisB4
ElvisB5
ElvisB6