| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 13 oktOBER t/m 19 novEMBER 2017


Expositie met werk van lichtkunst collectief Visualistic (bestaande uit Arnold de Kok, Bas Heijstek en Bop Jansen) en van graphic designer Abel Haalmeijer.

De tentoonstelling werd geopend op zondag 15 oktober door Cas Jansen, acteur en broer van Bop Jansen.

ABEL HAALMEIJER GRAFISCHE ONTWERPEN


Abel Haalmeijer is een geboren en getogen Amsterdammer. De fascinatie voor graffiti die hij oppikte op het Montessori Lyceum, heeft hem doen belanden op het Amsterdamse Grafisch Lyceum. De opleiding die hij nooit afrondde, heeft hem wel gevormd. Abel is in zijn werk altijd op zoek naar strakke lijnen, repeterende patronen en harde kleurschakeringen. Native arts, architectuur en graffiti, maar ook Mexicaanse kunst en maskers, verlaten industriële gebieden en technologie zijn zijn inspiratiebronnen. Uit deze smeltkroes van invloeden ontstaat zijn grootstedelijke urban-art. Een natuurlijke partner vindt hij in de Amsterdamse dance-scene, waar zijn dwingende werk op feesten en concerten goed tot zijn recht komt. Samen met Bom Voyage heeft Abel recent al een succesvolle expositie in Amsterdam verzorgd. Met de leden van Visualistic is hij al jaren goed bevriend. Dat maakt deze tentoonstelling voor beide partijen extra speciaal en aardig.

Op verzoek van Abel Haalmeijer is bovendien een bescheiden bijdrage van lichtkunstenaar Rui Weerkamp toegevoegd.

 

Haalmeijer1
Haalmeijer2
Haalmeijer3
Haalmeijer4

COLLECTIEF “VISUALISTICLICHTKUNST


Het Lichtkunst Collectief “Visualistic bestaat uit een groep vrienden die elkaar al kennen vanaf de lagere school: Arnold de Kok, Bas Heijstek en Bop Jansen. Dankzij gezamenlijke interesses in o.a. beeldende kunst en muziek zijn ze elkaar nooit uit het oog verloren. Mede dankzij hun grafische achtergrond zijn ze een aantal jaren geleden begonnen met het maken van decoratie voor festivals. Het spelen met vormen en licht door middel van moderne technieken en media hebben zich hierin natuurlijkerwijs ontwikkeld. Door de controle over licht en kleur te nemen speelt Visualistic met de beleving van de toeschouwer. Zo kan hetzelfde object of dezelfde ruimte door middel van het veranderen van kleur en licht een totaal ander object of andere ruimte worden. Zij willen de toeschouwer laten zien hoe de perceptie van een schijnbaar enkel object hierdoor kan worden beïnvloed. Tegenwoordig maakt Visualistic o.a. interactieve LED-installaties en decoratieve objecten, het liefst met een twist.

Visualistic01
Visualistic02
Visualistic03
Visualistic04
Visualistic05
DSC01276