| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

vrijdag 23 november t/m zondag 16 december
De tentoonstelling werd geopend op zondag 25 november 2018.

COCKY HOFFER-HIETBRINK KERAMIEK

Cocky Hoffer-Hietbrink maakt objecten en beelden van keramiek, enerzijds strakke en industriële objecten van uiteenlopende materialen, zoals oud ijzer, roestige elementen of delen van oude materialen, bewerkt met engobes, oxides en pigmenten. Anderzijds maakt zij figuratief werk, zoals momenteel het project “On the move”, een serie van oorspronkelijke zeepaardjes die een eigen leven gaan leiden, doordat de vormen langzamerhand veranderen van realistisch naar vervreemdend en meer kleur en glans hebben.
HANNEKE RIJKS HOUTEN OBJECTEN

Hanneke Rijks maakt “kunst met hout en humor” en dat is wat haar drijft in haar werk als kunstenaar. Sinds 1990 is zij werkzaam als meubelrestaurator in een houtwerkplaats in een voormalig kinderbadhuis in Amsterdam-W. In 2014 begon zij met het zelf creëren van houten kunstobjecten met als favoriete materiaal het berkenmultiplex, dat mooi strak is af te werken, en favoriet vanwege de lichte kleur in combinatie met het kleurverschil van de lagen. De objecten zijn vaak gebaseerd zijn op optische illusies, puzzels, paradoxen en kleuren.
MIKA STAM-VAN VONDEREN SCHILDERIJEN

De serie schilderijen “Down Under” van Mika Stam-van Vonderen is gebaseerd op de wonderen van de onderwaterwereld, die voor haar inherent zijn aan de beleving van het motorrijden. De schilderijen zijn vervreemdende, licht abstracte beelden op uiteenlopende formaten van doeken. Zij gebruikt diverse ondergronden, zoals houten panelen en beton. Mika is niet gefocust op de techniek, maar creëert ruimte voor toeval en een eigen interpretatie van de toeschouwer.
RINA DE RAADT-VOORTMAN SIERADEN

Aanvankelijk maakte Rina de Raadt-Voortman met synthetische klei voorstellingen in miniatuur. Sinds 1995 ontwerpt zij sieraden van synthetische klei, waarbij de eenvoud van vorm en kleur centraal staat. Met klei, dat haar altijd geboeid heeft, kan je dingen laten ontstaan terwijl je bezig bent en niet volgens een bepaald plan. Steeds is zij op zoek naar nieuwe materialen en verrassende combinaties. De materiaalkeuze maakt het mogelijk sterk te variëren in vorm en toepassing.
PETRUS GRIEPINK KERAMIEK

Het merendeel van het porselein van Petrus Griepink is met de hand opgebouwd uit tientallen laagjes porseleinklei, die hij van te voren heeft ingekleurd met hittebestendige keramische kleurstoffen die op 1260 graden worden meegebakken. De zuiverheid van het materiaal, de mogelijkheden om flinterdun en uitdagend te werken, spreken tot de verbeelding. Hoe dan ook blijft het werken met porselein een niet eenvoudige klus. De materie heeft zijn eigen wetmatigheden en vraagt naast materiaalkennis en technische vaardigheid ook een gezonde portie creativiteit en zin voor vormgeving om te kunnen komen tot een “eigen manier van werken”.
RUI WEERKAMP LICHTKUNST

Rui Weerkamp creëert in zijn lichtkunst spectrale kleurobjecten die door de langzame verandering binnen het RGB kleurenspectrum verschillende aspecten van het ontwerp naar voren laten komen.
PETER JANSSEN FOTOGRAFIE

Als kunstenaar/fotograaf is Peter Janssen een autodidact. Zijn oog voor leven, dood, licht, donker, structuur en schoonheid van details brengt hem doorlopend in een staat van verwondering. In en door zijn werk pro beert hij de chaos aan indrukken te catalogiseren en die verwondering om te zetten in een voor hem overzichtelijk landschap van gevoel door beeld. Peter exposeert fotoinstallaties op canvas met een 3D afwerking.