| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

vrijdag 8 februari t/m zondag 17 maart 2019


Expositie met computer-graphics van Herre Methorst en met keramische beelden van huizen van Arthur Meijer. De combinatie van het werk van beide kunstenaars lijkt interessant en spannend, waarbij de “condition humaine” in Herre's werk een expliciete rol en bij Arthurs werk een impliciete rol speelt.

De expositie werd geopend op zondag 10 februari 2019.
HERRE METHORST COMPUTER-GRAPHICS

“De wereld rond gekeken op zoek naar de schoonheid van het leven. Verdwaald in weerbarstigheid zoek ik verder...”. Herre Methorst maakt digitale kunst en schildert op zijn tablet. Met het project “StreetViewArt”, waarin hij beelden van Google Streetview omzet in kunstwerken, kreeg hij veel bekendheid en exposeerde hij in 2013 tijdens de Biennale van Venetië.

Door het werk van zijn partner heeft hij lange tijd in het buitenland gewoond en gewerkt, ondermeer in Afrika, het Midden Oosten en de Balkan. Zijn karakteristieke vlotte lijnvoering en helder kleurgebruik kenmerken zijn werk.

In de projecten “Temptation”, “Egged”, “De Verleiding” en “Black Skin” kun je goed zien dat de mens en zijn omgeving centraal staan in Herre's werk. Herre ontving in 2017 de talent AXA Award 2017 tijdens de Annual Dutch Artfair in Amsterdam.
 

Bustrip11
Methorst2
Methorst3

ARTHUR MEIJER KERAMISCHE BEELDEN VAN HUIZEN

Ruim twintig jaar werkt Arthur Meijer aan zijn collectie beelden van huizen. Het begon bij eenvoudige geabstraheerde Toscaanse huizen. Hierna volgde beelden geïnspireerd op Spaanse en Arabische torenwoningen, waarvoor hij reizen maakte naar Spanje en Portugal, Marokko, Mali, Jemen en Turkije.

Hij gebruikt terracotta, ongeglazuurde gebakken klei vanwege de expressieve en doorleefde huid die daarmee mogelijk is en de mooie aardkleuren ervan.

Zijn nieuwe werk bestaat uit staketsels of zij vormen een 3D grid. Van dun ijzerdraad, met daarop of daarin: keramische of organische vormen. Deze plastieken geven uiting aan zijn betrokkenheid bij de natuur en het milieu.
 

Meijer1
Meijer2
Meijer3
Meijer4
Meijer5
Meijer7