| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 3 mei t/m zondag 2 juni 2019


Tentoonstelling met schilderijen van Mariasole Lizzari en grafiek en glas van Marjan Smit. Het werk van Mariasole Lizzari richt zich op de verwoestende hand van de mens in flora en fauna. Marjan Smit vindt haar inspiratie in de fascinerende onderwaterwereld.

De tentoonstelling werd geopend op zondag 5 mei 2019.


MARIASOLE LIZZARI SCHILDERIJEN

Mariasole Lizzari, geboren in Brescia (Italië) in 1973 en werkzaam dichtbij het Gardameer, is al meer dan 20 jaar kunstenares.

De collectie die hier wordt tentoongesteld maakt deel uit van een breder artistiek project gewijd aan dieren en de natuur. De kunstenares veroordeelt de gruweldaden door mensen begaan tegen flora en fauna. Haar doel is mensen hiervan bewuster te maken.

Dieren worden onvolledig, fragmentarisch afgebeeld. De kracht van Mariasole’s manier van communiceren blijkt uit een bepaalde blik en uit de beweging van de geschilderde en keramische poten. Het drukt haar persoonlijke hartstocht uit, de enige manier om afstand te nemen van verdriet en echt te leven. Poten hebben de kracht om je overal te brengen waar je maar heen wilt. “Kunst stilt mijn angst, geeft me energie. Ik adem. Ik adem kleuren, muziek, geuren, beelden en gedachten …. En ik droom. Ik droom dat kunst iemand anders ook zo kan helpen”.

Lizarri_1
Lizarri_2
Lizarri_3
Lizarri_4
Lizarri_5
Lizarri_6

MARJAN SMIT GRAFIEK EN GLAS

Marjan Smit is al 35 jaar graficus, studeerde af aan de kunstacademie Artibus in Utrecht in 1984 en is vanaf 2002 ook begonnen met glaswerk.

Zij giet glazen objecten waarbij de beeldtaal heel erg verwant blijft aan haar grafisch werk, op het snijvlak van abstract en figuratief. De meest recente toevoegingen zijn kronen van borosilicaatglas, gemaakt aan de brander die los op de gegoten objecten kunnen worden geplaatst. Daarnaast maakt zij fantasievolle, autonome elementen waarvoor zij inspiratie vindt in de fascinerende onderwaterwereld met plankton, zeepaardjes en inktvissen. Het werk oogt energiek, uitbundig en vrolijk. Deze combinatie-expositie toont kleurige droge naaldetsen en glasobjecten, twee compleet verschillende uitingsmogelijkheden maar toch met een vergelijkbare beeldtaal en kleurgebruik. Haar grafiek en glas versterken elkaar.

MarjanSmit_1
MarjanSmit_2
MarjanSmit_3
MarjanSmit_4
MarjanSmit_5
MarjanSmit_6