| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

vrijdag 11 oktober t/m zondag 17 november 2019


Expositie met foto's/collages van Rudolf Broersma en sculpturen van vooral metaal van Eric Don. De tentoonstelling werd officieel geopend op zondag 13 oktober 2019.
RUDOLF BROERSMA FOTOCOLLAGES OVER AMSTERDAM


Wat voor Rudolf Broersma begon als een hobby resulteerde in steeds meer. Vaak stopt het creatieve proces als een foto is gemaakt, maar voor Broersma was dat niet genoeg. Er volgden zelfstudies, workshops, betere camera’s, betere objectieven, lichten, nabewerkings-software enz. Dat bleek kostbaar maar de passie voor fotografie en de liefde voor de natuur in elk vastgelegd detail geven hem een vreugde die onbetaalbaar is. Rudolf Broersma probeert nieuw leven in zijn foto’s te brengen door ze te compileren tot fantastische nieuwe vormen. Dat is te zien in zijn bijzondere fotocollages over Amsterdam.

Cup of Amsterdam
Amsterdam Portal
Amsterdam Pisa
Amsterdam Cruise

ERIC DON METAALSCULPTUREN


De beeldhouwer Eric Don (Breda, 1954) studeerde af aan de Rijksacademie Beeldende Kunsten te Amsterdam. Hij woont en werkt aan het IJ in Amsterdam waar hij voortdurend wordt geïnspireerd door het industriële erfgoed in de Amsterdamse haven. Het verzamelde drijfhout en het verweerde ruwe metalen materiaal fungeren als de oogst van vele generaties arbeiders. Hij respecteert en heeft aandacht voor de oorspronkelijke betekenissen die verscholen zitten in het metaal, hout of de steen. Hij wordt erdoor geraakt, hij herkent hun gratie en probeert de materie nieuw leven in te blazen. Zijn creaties neigen naar het abstracte met bepaalde figuratieve aspecten. De onderwerpen verwijzen naar de kunstgeschiedenis of zijn rechtstreeks verbonden met Afrikaanse, Griekse, Romeinse, Keltische of Polynesische inspiratiebronnen of mythologische figuren.

EricDon1
EricDon2
EricDon3
EricDon4
EricDon5
EricDon6