| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vanaf vrijdag 14 februari t/m 19 Juni 2020


Expositie met olieverfschilderijen van Veronica Molenkamp, die abstract werkt, en met bronzen beelden van Mie Bogaerts, die figuratieve voorstellingen laat zien. De opening van de expositie was op zondag 16 februari 2020. Vanwege de coronamaatregelen is de expositie te zien geweest tot 19 juni 2020.

VERONICA MOLENKAMP OLIEVERFSCHILDERIJEN

De in Tilburg geboren (1952), maar nu in Duitsland wonende en werkende Veronica Molenkamp, is als het ware met de geur van olieverf opgegroeid in het atelier van haar vader, de vermaarde kunstschilder Nico Molenkamp. Creativiteit speelde dus in haar jeugd een hele grote rol. Pas na een universitaire studie orthopedagogiek en enkele werkzame jaren besloot zij toch de weg van de schilderkunst in te slaan. Vanaf 1995 is Veronica werkzaam als kunstschilder. Vanaf die tijd nam zij ook regelmatig deel aan exposities en kunstbeurzen. Haar schilderijen zijn lyrisch van aard en bewegen zich op de grens tussen abstractie en figuratie en geschilderd in olieverf. Haar inspiratie haalt zij voornamelijk uit de natuur, zoals de Zeeuwse stranden en langs de Rijn. Op een leeg doek gaat zij aan de slag met haar inspiratiebronnen en komt zij tot een bepaald beeldthema en werkt daar naar toe. Zo komt er structuur in de chaos. Het ontstaan van een schilderij is voor haar op de eerste plaats een scheppingsproces.
 

Stein und Wasser
Rode Duinen
Duinwandeling
Woelige Zee
Denkend aan Zeeland

MIE BOGAERTS BRONZEN BEELDEN

Bijna vanaf haar geboorte kreeg alle materie die de uit België afkomstige Mie Bogaerts (1968) te pakken kreeg en door haar handen kwam, een nieuwe vorm. Van folie tot plasticine, van klei naar keramiek, van was naar brons. Na een jarenlange opleiding aan de Kortrijkse Kunstacademie werd al vlug duidelijk dat voor Mie de lichaamstaal van haar figuren centraal staat. Bovendien staan die creaties meestal in communicatie met elkaar en lokken zo emoties uit. Op deze manier zorgen die creatieve momentopnames voor beweging in haar werk. Gepersonaliseerde awards, geïntegreerde kunst op gewenste maat en vrij werk zorgen voor gevulde dagen bij Mie.
 

IMG_9974_MB
_BCO4458
_BCO4424
_BCO4509