| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 25 september 2020 t/m zondag 22 november 2020


Expositie met abstracte schilderijen (olieverf/acryl en mixed media) van Brenda van der Beek en figuratieve 'schroothoopkunst' (scrapyard art) van Bonne ten Kate. In verband met de corona-crisis is er géén vernissage.

Update 17 november 2020: het aankomende weekend 20, 21 en 22 november is deze tentoonstelling voor het laatst te bezoeken.

Bij uw bezoek wordt u dringend verzocht de bekende algemene corona-voorschriften (1,5m afstand, blijf thuis als u klachten heeft, enz.) op te volgen, alsmede eventuele aanwijzingen van het aanwezige personeel. In onze galeriezaal mogen maximaal 4 personen gelijktijdig aanwezig zijn. Verder wordt u verzocht om bij uw bezoek uw contactinformatie op te schrijven (wij dragen zorg voor vernietiging daarvan binnen een maand).


BRENDA VAN DER BEEK ABSTRACTE SCHILDERIJEN


Brenda van der Beek maakt abstracte schilderijen (olieverf/acryl en gemengde technieken) op canvas en papier. Ze woont in New England (in het oosten van de VS) maar werd geboren in Nederland. Als jong volwassene verhuisde ze naar de Verenigde Staten. Van der Beek was werkzaam als grafisch ontwerpster en als onderwijzer beeldende kunst op openbare scholen. Tegenwoordig is ze full time kunstenaar. Ze heeft overal in New England geëxposeerd, zowel solo als met andere kunstenaars. In Amsterdam exposeerde ze op kunstbeurzen.

Brenda schreef zelf over haar werk het volgende:
"In mijn abstracte geometrische werk beschouw ik het concept van structurele habitats die een fysiek en sentimenteel resultaat opleveren. Door mijn dubbele nationaliteit ben ik altijd op zoek naar verbondenheid en gehechtheid. In mijn kunst wakkert dit een assemblage aan die fundamenteel is voor het vinden van dat gevoel. Deze essentie komt altijd naar voren in mijn werk terwijl ik probeer de compositie en de kleuren te vinden die ik op dat moment nodig acht. De manieren waarop ik creëer zijn gelijk aan bouwen, maar in 2 dimensies.

Inkt, aquarel, gekleurde potloden, stiften en een variatie aan stoffen en garen komen in mijn werken voor. Stemmingen en gedachten zijn bijdragende factoren in het proces. Deze voorwaarden zijn betekenisvol voor mij en roepen een persoonlijk antwoord op van comfortabel tot ongemakkelijk. De resulterende afbeeldingen zijn representatief voor een fictieve omgeving of onderkomen."

BvdBeek1
BvdBeek2
BvdBeek3

BONNE TEN KATE SCHROOTHOOPKUNST


Bonne ten Kate werd in 1934 geboren in Menado, Sulawesi, destijds deel uitmakend van Nederlands Indië. Na de internering in Japanse concentratiekampen werd het gezin in 1946 naar Nederland gerepatrieerd. Hij werd fotograaf maar de intrede van de digitale fotografie zette hem midden de jaren ’90 van de vorige eeuw aan tot het maken van sculpturen. Zijn werk bestaat uit assemblages van uit elkaar gehaalde stukken gereedschap, onderdelen van machines, schoppen of andere landbouwwerktuigen en alles wat op een rommelmarkt te vinden is. De onderdelen krijgen in hun nieuwe samenstelling een andere identiteit. Zo worden spades gezichten, scharen vogels, en tangen dansers. De assemblages worden gemaakt of gegoten van verschillende metalen. Restanten en restvormen van gebruikte materialen worden opnieuw gerecycled in volgende stukken. Naast metalen gebruikt Bonne ook voorwerpen van papier-maché en hout.

BtKate1
BtKate2
BtKate3
BtKate4
BtKate5