| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster

EXPOSITIE

Vrijdag 27 augustus t/m zondag 10 oktober 2021


Expositie met schilderijen van Stephan Bar en beelden van John Frank Hoekzema. Beide kunstenaars laten hun voorliefde voor expressieve portretten van mens en dier zien. Stephan Bar richt zich vooral op de iconen van de jaren ’70 en ’80, John Frank Hoekzema wil de vermenselijking in de diersculpturen benadrukken.

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van de galerie (vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 -16.00) of daarbuiten op afspraak (020-659 66 93). Op andere tijden kan men genieten van de expositie als het Dorpshuis geopend is, al is het dan uitsluitend via glas.
 

STEPHAN BAR SCHILDERIJEN


Stephan Bar (afkomstig uit Luik, woonachtig in Belgisch Limburg) behaalde zijn diploma “schilderkunst” aan de kunstacademie van Hasselt (B). Hij is o.a. bekend om zijn expressieve portretten, met name, door zijn nostalgie voor de jaren ’70 en ’80, portretten van iconen van die tijd. Tevens schildert hij zeer conceptuele werken en naaktportretten, vaak geschilderd op ongewone ondergronden zoals bijvoorbeeld cd’s, metalen (gaas), plexiglas of papiercollages. Bovendien staat hij bekend als maker van installaties, waarbij hij, door het zorgvuldig plaatsen van spiegels en gaten in zijn schilderijen, de toeschouwer andere dimensies van het werk laat ervaren. Met dit concept werd Stephan zowel in 2010 als 2012 genomineerd voor de publieksprijs van de Canvascollectie, een wedstrijd die georganiseerd werd door de Vlaamse en Waalse nationale tv-zenders VRT en RTBF.

Sinds 2018 heeft hij een eigen kunstgalerie op de Zeedijk in Knokke.
 
SBar_1
SBar_2
SBar_3
SBar_4
SBar_5

JOHN FRANK HOEKZEMA BEELDEN


Bij John Frank Hoekzema (Amsterdam 1958) begon het gevoel van zelf “kunst” te willen maken, pas op latere leeftijd, vanaf ongeveer 2013. Hij is toen begonnen met boetseren en ontwikkelde zich, als autodidact, in het maken van figuratieve sculpturen in gebakken klei, brons en composiet-materiaal, als vrij werk en in opdracht.

Zijn beeld “I Rembrandt” was een van de werken, waarin John Frank zich het aanleren van de vele nieuwe technieken eigen maakte en waarmee hij behoorde tot de finalisten van de eenmalige internationale zomer tentoonstelling “Lang Leve Rembrandt” in het Rijksmuseum Amsterdam in 2019.

Zijn liefde voor de natuur en dierenwereld heeft, naast zijn menselijke portretten en figuren, ook tot meerdere dierenbeelden geleid, waarin hij probeert de menselijke trekken, karakter, mimiek en emoties, zeker bij de aapachtige, te vangen. Met de verkoop van een aantal dierensculpturen steunt John Frank diverse dierenwelzijnorganisaties, waaronder het Jane Goodall Instituut Nederland en de David Shepherd Wildlife Foundation uit Engeland. Zijn beeld ’Born to be Wild’ was dit jaar finalist in de door deze foundation jaarlijks georganiseerde internationale kunsttentoonstelling Wildlife Artist of the Year.
 
JFHoekzema_1
JFHoekzema_2
JFHoekzema_3
JFHoekzema_4
JFHoekzema_5