| 
 Badhoevedorp
 1171 CZ
Snelliuslaan 35,
Dorpshuis Badhoevedorp, 

zoeken op naam kunstenaar

titel_poster
 

EXPOSITIE

Vrijdag 15 oktober t/m zondag 21 november 2021


Expositie met schilderijen van Nicole Bannenberg en beelden van Anna Hulzink.De realiteit waarmee beide kunstenaars een sterke relatie hebben, wordt door hen op verschillende manieren geïnterpreteerd. Nicole werkt naar de directe waarneming “en plein air” en Anna observeert het dagelijkse leven om haar heen. Hun inspiratiebronnen zijn natuur, mensen, dieren of dingen.

De tentoonstelling werd officieel geopend op zondag 17 oktober 2021.

De expositie is te zien tijdens de openingstijden van de galerie (vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 -16.00) of daarbuiten op afspraak (020-659 66 93). Op andere tijden kan men genieten van de expositie als het Dorpshuis geopend is, al is het dan uitsluitend via glas. 

NICOLE BANNENBERG SCHILDERIJEN


Door de jaren heen speelde kunst bij Nicole Bannenberg (1962, wonend en werkend in Amsterdam) een zichtbare én onzichtbare rol. De onzichtbaarheid zichtbaar maken is haar uitdaging, met daarbij altijd de onderliggende vraag: wat wil gezien worden? Wat we niet zien, betekent immers niet dat het afwezig is.

In haar project “Weergaloos Weerloos” geeft ze met haar tekeningen en schilderijen uiting aan onzichtbaarheid. Zij kijkt naar zelf verzamelde, kleine voorwerpen onder een microscoop, zoals kleine insecten, plantenzaden, eikapsels van dieren, of iets wat haar intrigeert, met als eindresultaat een fascinerend ‘landschap’. In haar werk zitten altijd specifieke thema’s. Het gaat om de (soms ruwe) schoonheid van dingen in en om ons heen.

Met een onbevangen oog oefent zij eindeloos haar ambachtelijke vaardigheden. Haar werken en voorstudies zijn altijd getekend of geschilderd in wat genoemd wordt: naar de directe waarneming “en plein air”. De natuur, mensen, dieren en dingen fungeren als bron van inspiratie.

 
Bannenberg1
Bannenberg2
Bannenberg3
Bannenberg4

ANNA HULZINK BEELDEN


De keramische beelden van Anna Hulzink (1953, wonend en werkend in Amsterdam) zijn niet in te delen in een groep of stroming. Ze werkt figuratief. Zorgvuldig observeert ze mensen in haar dagelijkse omgeving waardoor haar beelden een sterke relatie met de realiteit hebben.

De veelal ingekleurde beelden staan nietsvermoedend stil, leunend, zittend, liggend, op hout of op een plateautje van verweerd marmer, desondanks altijd in beweging. Met vorm en kleur wordt nadruk gelegd op bepaalde aspecten. Daardoor ontstaat een nieuwe prikkelende werkelijkheid. De beelden van Anna Hulzink zijn authentiek door haar autonome manier van kijken, haar eigenzinnige handschrift en het onverwachte kleurgebruik.

Naast haar werk als uitvoerend kunstenaar is ze een gedreven docent. Sinds 1999 is ze lid van het Nederlands Portretschap. In mei 2016 verscheen haar boek “Beeld, over mijn leven en werk”.

 
Hulzink1
Hulzink2
Hulzink3
Hulzink4